İSTANBUL / BEYLİKDÜZÜ - Musa Efendi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Musa Efendi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

DEREAĞZI MAHALLESİ AMİRAL SOKAK NO 3 İÇ KAPI NO 1 BEYLİKDÜZÜ/İSTANBUL
Vizyon
Öğrencilerimizi insanlığın ihtiyaç duyduğu şuurlu bir din anlayışı içinde, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kendi değerlerine sahip çıkan, hayatı ve olayları yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek hayata ve yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin bütün bölümlerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; Özellikle öğrencilerimizin kabiliyetlerini tespit ederek, ilgi duydukları bölümlere yönlendirerek toplumda başarılı birer fert olmalarını sağlamak; Hayat rehberimiz Kur’an ve sünneti temel alarak İslam’ın yegâne huzur kaynağı olduğu şuuru ile hayatın içinde ve hayatın gerçekleri ile birlikte özgüvenli fertler yetiştirmek; Bu çerçevede ufku geniş, gerek ülke gerçekleri gerekse küresel problemlerin farkında olan din öğretimi alanında akademik çalışmaları yürütebilecek donanıma sahip altyapı oluşturma gayreti içindeyiz. Sorumluluğumuzun ağır olduğunun farkındayız. Bu gayeye ulaşmak için aşkla, sabırla, itidalle, tahammülle, teenniyle devam etme azmindeyiz. Değerlerimiz • Erdem sahibi olmak • Ahlakî değerleri önemsemek • Kaliteyi önemsemek • Güvenilir olmak • Samimiyet sahibi olmak • Sevgiyi ve saygıyı bir hayat tarzı olarak görmek • Öğrenmeyi öğrenmek • Huzur ve güven ortamını tesis etmek İlkelerimiz • Öğrencilerimizin öğrenmeyi öğrenmesi önceliğimiz. • Şekilcilikten uzak kişilik geliştirmek hedefimizdir. • Korku ortamı yerine sevgiye ve katılıma önem veren bir eğitim anlayışı için çalışırız. • Öğrenciler bütün çalışmalarımızın ortak noktasıdır. • Eğitim programları ve öğretim sistemlerindeki gelişmeleri takip ederiz. • Değişim ihtiyacı ile geçmiş değerlerimiz arasındaki dengeyi de koruruz.
Misyon
Ahlaklı ve erdemli olmayı önceleyen, insan onurunu yüceltmeye odaklı, varlık sebebinin temeline, yaratılan her varlığa Yaratıcısından dolayı muhabbeti koyan, karakterli insanlar yetiştirmektir. Farklı düşüncelere açık ama kendine has çizgisi olan, sağlam bir tefekkür dünyasına sahip, kendi köklerinin farkında, inandığı değerleri her zaman ve şartta muhafaza edebilecek özgüvene sahip, gelişim ve değişimi önceleyen, fıtratın gerektirdiği ahlakî kurallar çerçevesinde topluma örnek ve insanlığa faydalı, liderlik vasıflarına sahip ve gerektiğinde risk almayı bilen bireyler olmalarını sağlamaktır. Yaşadığı dünyanın bir emanet olduğu şuurunda olan, kendine ve çevresine saygılı, imar ve inşa eden, sorun değil çözüm üreten, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan karakterli fertler yetiştirmektir.
Var
Okulumuz il merkezine 39 km ,ilçe merkezine 4,7 km uzaklıkta yer almaktadır.